Autor: zarko@021.rs - Žarko Bogosavljević

Novi Sad
04.10.2016.
17:31 > 17:32
Lokalna i pokrajinska vlast su najavile da zajedno kreću u nekoliko projekata u Novom Sadu, a među njima se ističe rekonstrukcija Sentandrejskog puta zajedno sa postojećim mostom, kao i izgradnjom dodatnog paralelnog mosta preko kanala DTD.
  • cuscus

    05.10.2016 08:21
    most
    Sto se jedite?
    Poslove oko mosta vodi najiskusniji kadar vradikalski, potkovan je behatonskim iskustvom.
  • Joca

    05.10.2016 07:49
    premijer
    Dali ce premijer videti odobrenje za ove radove-popravku od godinu dana.Ako i on to odobrava onda ce izvodjaci sa Beograda na vodi prebaceni kao pojacanje,inace bi radovi trajali 16god.

















    Otvore radove i kucaju radne sate za radnike i masine a na gradilistu nema nikog.Poznat pristup ifrastrukturnim poslovima u Srbiji zaostaloj zemlji,niko da lupi rukom o sto i prekine tu praksu.









  • @Nikola Slana Bara

    05.10.2016 07:29
    Milana Slana bara
    Ne daj Boye da su svi u NS u svim delovima grada tako yatucani i plitkog raymisljanja kao ti.
    1. Ne treba nam novi most yato sto i postojece saobracajnice ne moyemo da odrzavamo. Po toj logici nam ne treba na auto put, ni tunel kroy frusku goru a i sto bi ti yiveo na slanoj bari ako nemas kintu da yivis na tatarskom brsu/ hajde se ti onda iseli u Srbobran , vidis kako ti je logika plitka
    2. Bulevar Evrope rasterecuje saobracaj iz pravca Zapada a cela guzva krece od centra prema Severu i Sevara prema centru, i sve se sliva na taj most gde i nastaje najveci kolaps
    3. Po toj tvojoj logici smanjenja brzine i smanjenja broja vozila, recimo kada bi se srusio most i zatvorila saobracajnica jel da bi bilo mirno, tiho, bezbedno, kako je to samo Nikola sa Slane Barice navikao. Prijatelju zivis u gradu, u gradu koji se siri, tu ce biti BULEVAR kao sto je nastao na mestu Temerinske ili tamo gde nastajao Bul.oslobodjenja, siguran sam da je i tada bilo nikola koji su tvrdili da im to ne treba. Hoces centar Slane Bare bez Bulevara ?!?!
    4. tek na cetvorici si se doveo u vinklu, i TO treba uraditi ali i most i bulevar
  • Mr M

    05.10.2016 07:24
    @takimaki
    Bote, ovaj most je pre nekoliko godina (mozda 10) totalno rekonstruisan. Bukvalno je srusen srednji deo mosta i napravljen ponovo, a prilazi su sredjeni. Ne lupaj
  • Pera

    05.10.2016 07:07
    Prioritet
    Svako ko je prolazio Klisom uvece kad je lepo vreme, sigurno je primetio gust dim i nesnosan smrad. Ovo je rezultat paljenja guma i ko zna cega, sto nikog ne zanima i niko ne resava. Ovo je prioritet ovog naselja i ne kosta nista.
  • Salamander

    05.10.2016 06:55
    U cemu je problem:
    1.) Ceo grad je preopterecen nametima: isisavaju se pare iz dzepova stanovnika i guraju u kasu grada. Jako mnogo smo optereceni pa je novac ogroman.
    2.) Celnici su u partijskim piramidama, gde svako hoce " svoj deo". Gradom rukovode nesposobni i bez ideja ( ali i dalje alavi)
    3.) Sramota ih nije, ruka ruku mije
  • Rusofil_IQ0

    05.10.2016 04:28
    Nebeski narod = nebeski rokovi

    Iskreno tako i treba! kad je narod stoka tako se i ophoditi prema istom
  • pera

    05.10.2016 00:41
    pa sto su ih i doveli na vlast nego da im poprave most.
  • Analiticar

    04.10.2016 22:25
    Analiza
    Znaci ceka nas kolaps na temerinskom mostu, mnogo daleko je most na bulevaru Evrope za nas sto idemo gradskim autobusom, dakle bice zestoka 2017 za stanovnike Klise
  • Nikola

    04.10.2016 21:38
    Moram da iznesem svoje mišljenje kao stanovnik Klise, tačnije Slane bare – paralelni most i proširenje Sentandrejskog puta zaista trenutno nije prioritet. Zašto?

    1. Ne možemo da održavamo ni postojeće saobraćajnice. Temerinski put od Primorske ka autoputu je u katastrofalnom stanju, autobusi se bukvalno raspadaju kada prođu semafor kod Najlona.

    2. Nedavno je produžen Bulevar Evrope i izgrađen most, a deo saobraćaja se prebacio i tek će se prebaciti na taj pravac i smanjiti gužvu na Klisanskom mostu.

    3. U neposrednoj blizini Sentandrejskog puta su dve škole, dom zdravlja, sportska hala, bazen, sportski tereni itd. i to je svojevrsni centar ovog dela grada sa dosta pešaka, a naročito dece. Zaista nije potrebno povećavati broj vozila i stvoriti autoput usred naselja, što će se nesumnjivo desiti proširenjem puta (isto se već desilo na Temerinskom putu, vozi se 70˜–80 km/h i nije moguće bezbedno preći ulicu). Čak treba razmišljati i o potpunom ukidanju teretnog saobraćaja jer sada vpostoji Bulevar Evrope.

    4. Ima mnogo prioritetnijih stvari koje bi se mogle uraditi ovde preko kanala. Bilo bi krajnje vreme da se napravi park, da se urede pešačke i bicikističke staze (na Temerinskom putu uopšte ne postoje pešačke staze, a na Sentandrejskom su režijske saobraćajnice preuzele ulogu prešačkih staza), da se asfalitraju ulice i uvede kanalizacija u obodnim delovima naselja.

    Jedino što bi mogle da se prošire raskrsnice, tj. da se uvedu trake za levo skretanje.
  • Dr Petrovic

    04.10.2016 21:00
    Nedavno odrndani radovi
    Kao i kej. Ugradjuje se banda!
  • ZoroNS

    04.10.2016 20:04
    Skadar na Bojani
    Koliko će se ovaj Skadar na Bojani zidati pitaj boga ili barem one koji će se ugraditi u njega, ono što još očigledno nikom ne pada na pamet je da će se zatvaranjem Klisanskog mosta stvoriti ogromna gužva i na Temerinskom mostu i na novom mostu koji povezuje bulevar sa auto putem, usput deo puta od novog mosta kroz industrijsku zonu sever izgleda kao da je bio u ratom zahvaćenoj zoni i pod hitno bi se morao popraviti i urediti ukoliko se na njega računa kao na alternativnu saobraćajnicu, uz to postoji i problem uključivanja i isključivanja na most jer će pri velikim gužvama biti gotovo nemoguće uključiti se na put koji vodi kroz zonu. Koliko je ozbiljna vlast vidi se i iz izjava zvaničnika.
  • Mile

    04.10.2016 19:39
    predugo
    Za vreme od godinu dana izgradi se nov most , ovo je inace cuprija a ne most . Sramota koliko traju komunalne popravke , koje koce i onako lose resen saobracaj u gradu.Ko odobri ovako dug period opravke totalni je nestrucnjak.
  • anti oksidant

    04.10.2016 19:09
    Odmah u rekonstrukcije većeg obima, odmah nekoliko projekata. Smrznem se kad pomislim koliko če se u sve projekte -- ugraditi.


  • Alex

    04.10.2016 19:02
    Ajooj
    Samo da radovi ne potraju kao zezeljev, sto nije iskljuceno ...
  • takimaki

    04.10.2016 18:52
    a bre
    Pa ko ide preko tog mosta jedva ceka ovako nesto a pogotovo paralelni most. I treba da se raskopava kad 25 god. nista nije radjeno.
  • Lalo

    04.10.2016 18:47
    tako je...
    Prvo zatvorite ceo pravac na godinu dana zbog rekonstrukcije starog mosta, pa godinu dana zbog proširenja Sentandejske,pa godinu dana za gradnju novog mosta i eto već 2021.
  • Napredni standard

    04.10.2016 18:28
    Pa dok se sve zeme ugrade, pa behaton iz Loznice...Stavite dve, najdalje dve ipo godine.
  • ovde treba g.motka

    04.10.2016 17:52
    Krtice ne raskopavaju toliko brzo ko naprednjaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna